Sådan motiverer du dine børn til at dyrke sport 

Alle ved, at motion er vigtigt og spiller en stor rolle for vores sundhed. Selv om Danmark er et helt andet sted end eksempelvis England og Amerika, når det gælder sundhed, bliver der også her stadig flere og flere såkaldt svært overvægtige, desværre også blandt børn. Her ser vi på, hvordan du kan motivere dine børn til at dyrke sport. 

En sund livsstil grundlægges i barndommen, og det er også her, at mange livsstilssygdomme grundlægges, hvis barnet ikke får en sund og varieret kost og får motion. Udover den fysiske sundhed er det utroligt vigtigt for barnets mentale sundhed at have en forholdsvis normal kropsvægt, da det modsatte ofte vil fremkalde mobning og lavt selvværd. 

Lysten skal drive værket 

Det er altså af stor betydning at motivere sine børn til at dyrke sport eller på anden måde få rørt sig. Selvom barnet måske helst vil sidde alene og game, bør man som forælder tage ansvar og indføre regler, så barnet ikke isolerer sig og heller ikke får rørt sig. For at motivere barnet kan man foretage sig nogle aktiviteter sammen og udforske forskellige aspekter af sport for at finde det, der kan fange barnets interesse. Det nytter ikke at tvinge et barn til at gå til fodbold eller badminton, hvis det ikke har lyst, for det vil kun skabe modvilje og virke modsat af hensigten. 

I stedet må man prøve at finde noget, som barnet har lyst til, så det bliver af lyst og ikke af tvang, at barnet får rørt sig. I kan også lave en regel om, at I hver dag skal ud at gå en tur sammen på en time, og her lægge konkurrenceelementer ind i form af intervaller, hvor man for eksempel dyster om, hvem der kommer først hen til det næste vejskilt. 

Således er der flere måder, man kan gribe det an på, når man skal motivere sit barn til at dyrke motion.