Hold ferie og lad batterierne op

Snart står juleferien for døren, i hvert fald hvis man er så heldig at have fri mellem jul og nytår, hvilket mange traditionelt har. Når vi har ferie, har vi brug for at holde ferie og få en pause, men mange mennesker har tendens til at bruge deres ferie på at få samlet op på forskellige hængepartier, og det er uhensigtsmæssigt for vores velbefindende. Læs med her og få tips til at holde ferie, når du holder ferie. 

En del virksomheder vælger at holde helt lukket, mens andre blot skruer ned for blusset. Hvis man ikke har mulighed for at holde fri mellem jul og nytår, kan man nyde, at der ofte er mindre travlt lige i disse dage og at man kun er få på arbejde, det kan give en afslappet og hyggelig stemning. 

Underholdning i lange baner 

Hvis du trænger til rigtigt at slappe af og koble af fra arbejdet og den hektiske tid op til jul, kan du købe dig en VPN til streaming, læs mere om dette her. Med streaming har du ubegrænset adgang til tusindvis af timer med underholdning inden for både serier, film, sport og øvrig underholdning. Da kan du vælge at lade dig synke ned i sofaen og bare streame løs og glemme alt om regneark, vasketøj og hvad der nu ellers måtte være. At se en god film eller serie er en dejlig måde at holde en pause fra en travl hverdag på. 

Fordyb dig i bøgernes verden 

Hvis du ikke er til streaming, kan du i stedet vælge at kaste dig over en god bog. Mange vil gerne læse mere men kan ikke finde tiden til det i hverdagen og læser derfor mest i ferierne. Da kan du med fordel samle bøger, som du gerne vil læse, sammen i løbet af året, og så ellers gå i gang, når kalenderen siger juleferie. Måske har du endda fået en bog i julegave, som du har lyst til at læse, ellers er der måske nogle i bogreolen. 

Mærk julefreden med lange gåture 

Juleferien er også særdeles oplagt til lange gåture, alene eller med venner eller familiemedlemmer. Det kan føles som om, tiden mellem jul og nytår er et vacuum, for nu er juleræset overstået, og der er endnu nogle dage, til det hele går løs igen efter nytår. At gå lange ture i skoven kan være en lise for sjælen netop i disse dage, og det kan være en god måde at mærke julefreden. Herudover har de fleste nok godt af at komme ud at røre sig lidt efter dage med flæskesteg, and, konfekt og julesmåkager. 

Der er altså flere måder, man kan gribe det an på, hvis man trænger til at koble af. Det vigtigste er, at man træffer en beslutning om at gøre det, og dernæst finder ud af, hvordan man vil gøre det.