På eventyr med nutidens muligheder

Et eventyr har ofte grobund i en fortælling hvor man bliver draget ind i en verden hvor man visualiserer for sig som var det i gamle, gamle dage at det hele skete. De starter ofte med ”der var engang…”, og det får vores hjerner til at tro at dengang det var, var for virkelig mange år siden.

Digt dit eget eventyr

Om det er fordi vi ikke ved præcist selv hvordan det var dengang som vi forestiller os eventyret i, eller hvad det er der tricker hjernen til at tænke at det må have været evigheder siden, det er et større spørgsmål, men i hvert fald så vil hjernen med det samme føre os mange hundrede år tilbage, når vi hører de velkendte ord: ”der var engang…”.

Men faktisk kan man digte spændende eventyr op omkring nutidens hændelser og bare ved at inddrage eventyrets kendetegn, som f.eks. at starte med ”der var engang…”, så vil andre tro at der virkelig er tale om at det udspillede sig for længe, længe siden.

Inde på hjemmesiden https://kongen-af-internettet.dk/ kan du faktisk læse et brandgodt eksempel på et eventyr der udspiller sig i nutidens Danmark.

Det viser sig også at være en rigtig god og terapeutisk metode man kan tage i brug, hvis man f.eks. har svært ved at snakke om sin egen fortid, men alligevel bliver nødt til at dele ud af den. -Her kan man i stedet for at sige ”min venindes veninde oplevede engang…”, digte sit eget eventyr.

Hjernen manipulerer

Ligesom at hjernen bliver manipuleret så let på det eventyrlige område, så kan den også være let at manipulere alene for dig selv, hvor det er de ting du selv fortæller den som den går videre med.

Har du af den ene eller den anden årsag akut brug for penge, så vil du være tilbøjelig til at se ned på dig selv, fordi hjernen vil det. Men lån penge hurtigt her hvis det skulle ske, så du undgår de psykiske dyk vi let smider over os selv.

”Og de levede lykkeligt til deres dages ende”

Når eventyret slutter med ”og de levede lykkeligt til deres dages ende”, så er det noget vi også stiler efter i den virkelige verden. Vi vil alle gerne leve lykkeligt til vores dages ende og har også ofte husket at visualisere os vejen igennem livet dertil. Men har vi husket at tænke hele vejen?

Ofte når nogen tager afsked med dette liv på jorden, står de efterladte tilbage med en masse praktiske gøremål. Det er nemlig ikke kun sorgens stund for de nærmeste, men der skal arrangeres og organiseres rigtig mange ting i forbindelse med en afsked.

Det er derfor rigtig fint at der er i nutidens eventyr er mulighed for at få en hjælpende hånd fra professionelle folk, der har håndteret mange dødsboer mv. De kan stå for opkøb af dødsbo, hjælp til at rengøre hjemmet og hvis du har brug for mere, så har de allerede nogle gode kontakter til diverse malere mv., så den efterladte ikke skal stå med mere end der magtes.